Site Surveys met Ekahau.
The top of the market!

Slider

Wat is een Site Survey?

Een draadloos netwerk maakt gebruik van het open spectrum (de lucht) om data te verzenden door middel van draadloze signalen. De kwaliteit van de signaal sterkte is afhankelijk van verschillende omgevingsfactoren (hindernissen, andere draadloze netwerken in de buurt, storing van andere toestellen die gebruik maken van hetzelfde spectrum, …). Het is dus belangrijk om de omgeving zo goed mogelijk in kaart te brengen en deze informatie te verwerken in het ontwerp van de draadloze oplossing, enkel op deze manier kan je rekenen op een stabiele draadloze omgeving.

Complit Networks maakt gebruik van professionele software (Ekahau wifi site-survey) om draadloze omgevingen volledig in kaart te brengen. Na een site-survey wordt een rapport opgesteld dat zal fungeren als leidraad voor de spectrumconfiguratie van de draadloze oplossing (fysieke plaatsing access points, configuratie radioprofielen,…). Je kan dit rapport vergelijken met het plan dat een architect heeft ontworpen, voordat de bouwwerken van start gaan.

Site Surveys

Vrijblijvende site survey aanvragen?

Wilt u gebruik maken van de Site Survey service van Complit? Vraag dan meer informatie of een offerte aan.
 

Belangrijkste features

icon-check F METEN IS WETEN

Een goede Site Survey is het begin van elke goed draadloos netwerk. Na een Site Survey weet u precies hoeveel access points u nodig heeft en op welke plaats.

icon-check F CAPACITEITSPLANNING

Er zijn twee belangrijke factoren die in kaart worden gebracht tijdens een survey, de dekking van het draadloos signaal EN de capaciteit (=hoeveel draadloze toestellen en welke applicaties bij piekmomenten) die de draadloze oplossing moet dragen. De capaciteit wordt besproken en geconfigureerd in de survey-applicatie.

icon-check F HEATMAPS

Bekijk op een grafische manier de (toekomstige) Wifi dekking in uw onderneming. Onze rapporten geven eveneens de snelheden weer en de eventuele stoorzenders.

icon-check F SPECTRUM ANALYSE

Storingsbronnen zoals microgolf-ovens, machinerie of andere niet-wireless apparaten zijn niet te meten met een standaard netwerkkaart, daarom maken we een extra analyse met een spectrum-analyzer die ‘raw-singals’ kan detecteren in het 2.4 en 5GHz spectrum.

icon-check F EKAHAU SOFTWARE

Complit Networks maakt gebruik van professionele survey-software. Door deze investering kunnen we onze klanten gerust stellen dat de survey van goede kwaliteit is en dat het rapport betrouwbare informatie bevat dat fungeert als fundering voor de draadloze oplossing.

icon-check F PROFESSIONEEL RAPPORT

Achteraf krijgt u steeds een professioneel rapport met een overzicht van de meeting. Denk hierbij aan: aantal access points, inteferentie, Noise, dekking, … . Dit rapport dient gebruikt te worden bij de montage van de access points in het gebouw om de meest optimale omgeving te creëren.