Sint-Victor

Stabiele WiFi omgeving op Sint-Victor zorgt voor verhoogd ICT gebruik tijdens de lessen

Ruim 15 jaar geleden werden enkel de niet bekabelde, afgelegen (vak)lokalen van het Sint-Victor in Turnhout uitgerust met WiFi. In de loop der tijd werd dit aangelegde netwerk nooit aangepast of uitgebreid.

Het was dus de hoogste tijd voor Sint-Victor om zich te gaan oriënteren op een nieuwe oplossing die bij de hedendaagse behoeften van de school paste. Sint-Victor kwam via via bij Complit Networks terecht en koos voor de controllerless WiFi oplossing van Aerohive en de, door Complit zelf ontwikkelde, koppeling met Smartschool.

Sint-Victor ervaart dat het gebruik van ICT en internet in de lessen fors is toegenomen sinds men gebruik maakt van de nieuwe WiFi omgeving die stabiel is en een perfecte dekking biedt in de hele school. Daarnaast is de draadloze omgeving eenvoudig in beheer en kan men eenvoudig gebruikers en/of toestellen toevoegen of verwijderen.

De koppeling met Smartschool zorgt daarnaast voor een enorme tijdswinst waardoor de ICT-coördinator volledig ontzorgd wordt. Door gecentraliseerd gebruikersbeheer kan hij eenvoudig rollen en rechten definiëren op basis van deze profielen.

De samenwerking met Complit Networks zou Joris Lavrysen, ICT-Coördinator Sint-Victor, dan ook zeker aanbevelen. “Complit Networks kenmerkt zich door uitstekende communicatie, een goede snelle service en ze denken echt als partner mee om tot de beste oplossing te komen.”

Geef een reactie